Menu Home

Android Box – macam mana nak tengok movie guna Kodi

Kebetulan ada pelanggan yang tanya macam mana nak tengok movie guna app Kodi. Saya sertakan rujukan ringkas untuk beliau dan juga pelawat lain yang belum explore Android Box 6.0 x96.

1. Apabila Android Box di on kan, inilah interface pertama yang kita lihat. Saya assume network atau wifi telah pun di configure kan. pilih icon KODI.

2. Nampak ada beberapa menu seperti Video, Music, Programs dsb. Pilih Video dan anda akan nampak menu plugin Exodus. Pilih Exodus.

3. Akan keluar senarai menu, cari menu Search. Bila klik Search akan keluar kotak carian, taip tajuk movie yang nak di cari.

4. Tunggu beberapa saat, Kodi tengah cari dari senarai server.

5. Pilihlah mana movie yang berkenan.

6. Akan keluar senarai penyedia movie yang dipilih tadi, pilih lah yang mana berkenan dan juga format resolution yang bersesuaian.

7. Movie akan dimainkan. Selamat menonton.

Tutorial ini membuat assumption yang anda dah berjaya setup network. Untuk tutorial setup network, saya akan update di lain hari.

Categories: General

Basri MY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *