Maybank masih menawarkan OD ASB & OD Rumah

Saya agak teruja bila mengetahui Maybank masih menawarkan facility overdraft (OD) dan menerima cagaran sijil ASB. Kebetulan ada beberapa planning dalam kepala saya berkenaan hal ini.

Jadi tengah hari tadi saya melawat cawangan Maybank di sini.

Mereka masih menawarkan facility ini tetapi dengan syarat pemohon mestilah mempunyai satu bentuk bisnes yang dibenarkan. Malangnya saya ini berkerja makan gaji, bukan orang bisnes.

Selain itu saya berkesempatan mendapatkan maklumat lanjut berkenaan OD ke atas geran rumah. Margin yang diberikan adalah 90%. Masa proses lebih kurang 1 bulan.

Kadar OD di Maybank adalah BLR-2.0, berbanding pinjaman perumahan BLR-2.2.

5 Comments

  • Ohyi

    January 8, 2013

    Salam
    owh yeke.. ada baca jugak kat maybank2u. tapi sekali imbas.. cuma saya rasa nak buat Sijil ASB yang dah tak boleh kot. anyway thank you..

  • Daud Awang

    April 25, 2013

    memang masih boleh… kalau nak tahu dengan lebih lanjut, boleh menghubungi saya di email daudawang@gmail.com

    Makan gaji pun boleh, takde masalah nak buka lesen perniagaan tu, on paper je, bukan nak buat bisnes btol btol pun :-). Semua on paper je. Bank dah lulus OD, lepas tu lesen perniagaan tutup le.

  • farid othman

    November 19, 2014

    salam tuan,
    Sy ingin memulakan bisnes di kg,boleh tuan bgtaw cmne nk buat od asb@od asb?pe syarat nya?

  • Basri MY

    November 29, 2014

    Tuan Farid, elok tuan buat rujukan terus ke Maybank bagi mendapatkan tunjuk ajar yang sebenar.

  • Asraf Arif

    March 29, 2016

    Masih ade lg kemudahan od ni utk 2016?.. terima kasih tuan..

Leave a Reply