Maybank masih menawarkan OD ASB & OD Rumah

Saya agak teruja bila mengetahui Maybank masih menawarkan facility overdraft (OD) dan menerima cagaran sijil ASB. Kebetulan ada beberapa planning dalam kepala saya berkenaan hal ini.

Jadi tengah hari tadi saya melawat cawangan Maybank di sini.

Mereka masih menawarkan facility ini tetapi dengan syarat pemohon mestilah mempunyai satu bentuk bisnes yang dibenarkan. Malangnya saya ini berkerja makan gaji, bukan orang bisnes.

Selain itu saya berkesempatan mendapatkan maklumat lanjut berkenaan OD ke atas geran rumah. Margin yang diberikan adalah 90%. Masa proses lebih kurang 1 bulan.

Kadar OD di Maybank adalah BLR-2.0, berbanding pinjaman perumahan BLR-2.2.

PERCUMA! Konsultasi TAKAFUL untuk:
- perlindungan hayat, kecacatan, penyakit kritikal atau kemalangan
- menabung untuk pendidikan anak dengan perlindungan sepanjang hayat
- medical card
Klik di sini dan dapatkan slot rundingan SEKARANG!

5 thoughts on “Maybank masih menawarkan OD ASB & OD Rumah

  • 29/03/2016 at 4:47 pm
    Permalink

    Masih ade lg kemudahan od ni utk 2016?.. terima kasih tuan..

    Reply
  • 29/11/2014 at 7:19 pm
    Permalink

    Tuan Farid, elok tuan buat rujukan terus ke Maybank bagi mendapatkan tunjuk ajar yang sebenar.

    Reply
  • 19/11/2014 at 8:27 am
    Permalink

    salam tuan,
    Sy ingin memulakan bisnes di kg,boleh tuan bgtaw cmne nk buat od asb@od asb?pe syarat nya?

    Reply
  • 25/04/2013 at 11:26 pm
    Permalink

    memang masih boleh… kalau nak tahu dengan lebih lanjut, boleh menghubungi saya di email daudawang@gmail.com

    Makan gaji pun boleh, takde masalah nak buka lesen perniagaan tu, on paper je, bukan nak buat bisnes btol btol pun :-). Semua on paper je. Bank dah lulus OD, lepas tu lesen perniagaan tutup le.

    Reply
  • 08/01/2013 at 8:15 pm
    Permalink

    Salam
    owh yeke.. ada baca jugak kat maybank2u. tapi sekali imbas.. cuma saya rasa nak buat Sijil ASB yang dah tak boleh kot. anyway thank you..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *