Menu Home

Tarikh Lahir Kalendar Islam

Ketahui tarikh lahir dan umur sebenar anda dalam kiraan kalendar Islam. Versi baru kiraan ini memberikan tarikh lahir Islam, hari anda dilahirkan dan umur dalam kalendar Islam.

Masukkan tarikh lahir anda:

HariBulanTahun


Sekiranya anda ingin melihat versi lama, sila ke pautan ini.

Adakah tools ini bermanfaat bagi anda? Kongsi dengan rakan-rakan di Whatsapp.

1,582 replies

 1. Sangat baik apps ini. Tapi apakah boleh melihat hari kelahiran kita di apps ini? Jika ada sangat baik.

 2. Tolong informasi kelahiran saya pada tahun Islam berapa dan tanggal berapa. Saya lahir 14 Mei 1955. Terimakasih.

 3. Alhamdulillah tuan…sesungguhnya aku byk sdh buat silap kerana selalu sgt ikut jadual kalender skg…smoga bertambah pahalamu terima kasih dan semoga Allah rahmatimu selalu amin

 4. Terimo Kaseh sngt ko sapo hok created web nie.. sempeno azam tahun 2016 nie , ayoh kawe sruh smbut besday ikod tahun islam, nie doh jupo gak, sene laa weh..

 5. Maaf,mungkin ada kesilapan aplikasi ini atau kesilapan lain kerana tarikh hijrahnya tidak tepat.saya dilahirkan pada 1 syawal 1400.tapi aplikasi ini tertera 29 ramadhan 1400.

 6. Alhamdulillah dan terima kasih kerana berkongsi ilmu untuk mencari tarikh lahir kalender Islam. Ilmu yang amat bermanfaat untuk semua…

 7. Mengikut pengiraann Tahun Hijrah, umur lebih tua sbb bilangan hari dlm tahun hijrah adalah kurang
  9 -.11.hari dari Tahun Masihi. Tk

 8. Terimakasih banyak. Saya pernah terbaca formula
  cara pertukaran tarikhnya ttp sudah hilang. Jika ada baik benar dikongsi bersama. TK

 9. Alhamdulillah..tarikh lahir sy rupanya adalah dlm bulan rabiulawal 1393 hijrah..sy juga dah dpt tarikh utk anak2 dan suami juga..t.kasih ye kpd en basri diatas perkongsian ilmu..semoga diberkati allah hidupmu..

 10. Alhamdulillah ,Terima kasih kerana memberi kemudahan kepada kami untuk mengesan tarikh hari lahir dalam Hijriah.Alhamdulillah terima kasih en Basri,semoga dimurahkan rezeki sihat tubuh badan panjang umur bahagia seluruh isi keluarga dan dipermudahkan segala urusan.amiiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *