Aurat lelaki mengikut 4 mazhab

Mazhab Hanafi
Di bawah pusat hingga bawah lutut. Lutut termasuk aurat.

Mazhab Maliki
Kemaluan (zakar dan buah zakar) serta dubur antara dua papan punggung.

Mazhab Syafie
Antara pusat dan lutut.

Mazhab Hanbali
Antara pusat dan lutut. Pusat dan lutut bukan aurat.

Link 1

About Author Mr.Bazz

Hi thanks for dropping by. Please share the content if you think there is someone who will appreciate it.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *