16/12/2016

Jejak Scammer – Norhalimah binti Zubir

Walaupun Norhalimah hanyalah scammer kecil-kecilan tak sehebat Cik Anuar Mohamed Yunus, tetapi beliau agak licik. Modus operandi adalah dengan mengiklankan barang-barang keperluan baby atau kanak-kanak di Facebook, guna nombor telefon sementara, minta bayaran segera, dan selepas beberapa hari hilang tanpa dapat dihubungi.

Kenapa orang sebegini berani mengambil risiko dengan penipuan online?
Kenapa sampai sekarang dia masih bebas menipu tanpa halangan?

Insyallah saya akan kupas dalam entry yang akan datang.

Untuk rekod kali ini Norhalimah ini dikenali dengan akaun bank seperti berikut:-

7062758605 (CIMB)
164838067474 (MAYBANK)
220423323491 (BANK RAKYAT)

Nombor telefon tak penting, sebab boleh ditukar bila-bila masa.

About Author Mr.Bazz

Hi thanks for dropping by. Please share the content if you think there is someone who will appreciate it.

5 Comments

  1. Sanchez 06/02/2021 at 1:24 am

    Tolong check no acc ni 7613296853 adakah scam sbb check dkt potral ccid clear…tapi bila deal dengan saya macam sangat terdesak berurusan.

    Reply
  2. Ismail bin Yeop 28/12/2020 at 10:02 am

    Saya nak buat loan. tolong check
    No Akaun ini Scammer atau tidak
    CIMB 706 432 7805

    Reply
  3. Zharif 05/01/2020 at 4:26 am

    Boleh tlg check nama ridhwan akaun maybank. No. 162384901613

    Reply
    1. HASHIMAH BINTI ABU BAKAR 10/02/2020 at 1:33 pm

      Suspected as SCAMMER this guy MUHAMMAD RIDHWAN BIN (Maybank Ac No. 162384901613). Setakat ni Sy dah buat carian dalam website https://scam.my/ dan website http://ccid.rmp.gov.my/semakmule/ mmg tiada apa2 maklumat lagi pasal ac ni tapi hanya jumpa pertanyaan tuan kat blog ni saja psl no ac ni. By the way nama Sy Shima. Sy kata org ni Suspected as SCAMMER sebab beliau menggunakan ID Profile & Ac Nama Telegram org lain yang dalam bidang perniagaan untuk mendapatkan duit. Apa yg terjadi hari ini (10/02/2020), beliau PM di Telegram customer org yg mniaga tu then push buat payment ke ac MUHAMMAD RIDHWAN BIN (Maybank Ac No. 162384901613) dengan alasan ac no dlm group Telegram Peniaga Asal tu kena block…pastu bg alasan nak masuk group Telegram Peniaga Asal tu ada yuran keahlian bagai…Bkn setakat PM pad 1-2 Orang ye…Tapi hampir keseluruhan customer kawan Saya (Peniaga Asal) tu push untuk buat bayaran ke ac die. By the way…kalau ada info contact no pemilik ac MUHAMMAD RIDHWAN BIN (Maybank Ac No. 162384901613) tolong bg pada Sy ye. Nak save contact as SCAMMER di phone book. So far Team mniaga kami blum dpt contact no org ni sebab die guna Telegram untuk PM…Klu guna WhatsApp mmg x boleh nak hide contact no. punya. PLEASE CONTACT ME AT 013-2555870 JIKA ADA CONTACT NO MUHAMMAD RIDHWAN BIN (Maybank Ac No. 162384901613)!!!

      Reply
  4. Terbaik PDRM! Cara kesan akaun bank atau nombor telefon penipu online – basri.my 12/09/2018 at 9:20 pm

    […] telah membuat carian menggunakan akaun bank yang memang diketahui penipu dan mendapati hasil carian memang memberikan maklumbalas yang sepatutnya. Dalam percubaan pertama, […]

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *