Page Loader

Tips kali ini untuk pengguna yang baru menggunakan Kodi. Saya pun dapat tips ni dari internet.

Dapatkan menu Settings, kemudian klik Addons kemudian My Addons. Terus klik ke PVR Simple Client.

Pastikan button bawah Uninstall tu tertulis Disable, jika masih tertulis Enable, sila klik sekali.

Kemudian klik Configure.

Di ruangan M3U Play List URL sila taip http://goo.gl/bE7dQL

Kemudian klik Done.

Screen akan kembali ke My Addons list, pastikan PVR IPTV Simple Client tertanda Enabled.

Balik ke menu Settings, kemudian ke TV. Kemudian ke General.

Pastikan option Enabled tertanda aktif. Kemudian klik Clear Data. Kemudian klik butang X di penjuru atas kanan.

Balik ke menu utama dan klik TV. Anda akan dapati senarai channels telah sedia.

Comments
  • roslan

    08/11/2020 at 8:30 pm

    Dah buat dah. Hanya ada list Channel jer. Bila klik takde siaran pun. Mungk8n kat Eapag Setting utk XMLTV URL tu takde address nya kut.
    Pastu bila kat menu Guide tu tablenya kosong waktu siaran.

    Reply

  • badrul

    07/12/2019 at 12:19 pm

    saya buat dh macam dalam arahan tu tapi tak dapat… bila tekan list asyik keluar working lepas tu senyap je….macam mana nak buat tuan?

    Reply

  • badrul

    07/12/2019 at 11:53 am

    saya dh follow cara nie tapi tak boleh pun…working lepas tu senyap… kenapa? tak boleh tgk tv… senarai je keluar.

    Reply

  • Adlye Jahisim

    29/05/2019 at 4:31 pm

    Salam nak tanya sy pengguna HyppTV box..
    sy dah install play store tp tk boleh buka.
    Tidak boleh nak off auto update.. pin 3008?tu tk blh.
    Apps tonton pun tk blh nk play live video

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Highlights
Recent Posts
Instagram Feed