08/01/2013

Maybank masih menawarkan OD ASB & OD Rumah

Saya agak teruja bila mengetahui Maybank masih menawarkan facility overdraft (OD) dan menerima cagaran sijil ASB. Kebetulan ada beberapa planning dalam kepala saya berkenaan hal ini.

Jadi tengah hari tadi saya melawat cawangan Maybank di sini.

Mereka masih menawarkan facility ini tetapi dengan syarat pemohon mestilah mempunyai satu bentuk bisnes yang dibenarkan. Malangnya saya ini berkerja makan gaji, bukan orang bisnes.

Selain itu saya berkesempatan mendapatkan maklumat lanjut berkenaan OD ke atas geran rumah. Margin yang diberikan adalah 90%. Masa proses lebih kurang 1 bulan.

Kadar OD di Maybank adalah BLR-2.0, berbanding pinjaman perumahan BLR-2.2.

About Author Mr.Bazz

Hi thanks for dropping by. Please share the content if you think there is someone who will appreciate it.

5 Comments

  1. Asraf Arif 29/03/2016 at 4:47 pm

    Masih ade lg kemudahan od ni utk 2016?.. terima kasih tuan..

    Reply
  2. Basri MY 29/11/2014 at 7:19 pm

    Tuan Farid, elok tuan buat rujukan terus ke Maybank bagi mendapatkan tunjuk ajar yang sebenar.

    Reply
  3. farid othman 19/11/2014 at 8:27 am

    salam tuan,
    Sy ingin memulakan bisnes di kg,boleh tuan bgtaw cmne nk buat od asb@od asb?pe syarat nya?

    Reply
  4. Daud Awang 25/04/2013 at 11:26 pm

    memang masih boleh… kalau nak tahu dengan lebih lanjut, boleh menghubungi saya di email daudawang@gmail.com

    Makan gaji pun boleh, takde masalah nak buka lesen perniagaan tu, on paper je, bukan nak buat bisnes btol btol pun :-). Semua on paper je. Bank dah lulus OD, lepas tu lesen perniagaan tutup le.

    Reply
  5. Ohyi 08/01/2013 at 8:15 pm

    Salam
    owh yeke.. ada baca jugak kat maybank2u. tapi sekali imbas.. cuma saya rasa nak buat Sijil ASB yang dah tak boleh kot. anyway thank you..

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *