Page Loader

Saya agak teruja bila mengetahui Maybank masih menawarkan facility overdraft (OD) dan menerima cagaran sijil ASB. Kebetulan ada beberapa planning dalam kepala saya berkenaan hal ini.

Jadi tengah hari tadi saya melawat cawangan Maybank di sini.

Mereka masih menawarkan facility ini tetapi dengan syarat pemohon mestilah mempunyai satu bentuk bisnes yang dibenarkan. Malangnya saya ini berkerja makan gaji, bukan orang bisnes.

Selain itu saya berkesempatan mendapatkan maklumat lanjut berkenaan OD ke atas geran rumah. Margin yang diberikan adalah 90%. Masa proses lebih kurang 1 bulan.

Kadar OD di Maybank adalah BLR-2.0, berbanding pinjaman perumahan BLR-2.2.

Comments
  • Asraf Arif

    29/03/2016 at 4:47 pm

    Masih ade lg kemudahan od ni utk 2016?.. terima kasih tuan..

    Reply

  • Basri MY

    29/11/2014 at 7:19 pm

    Tuan Farid, elok tuan buat rujukan terus ke Maybank bagi mendapatkan tunjuk ajar yang sebenar.

    Reply

  • farid othman

    19/11/2014 at 8:27 am

    salam tuan,
    Sy ingin memulakan bisnes di kg,boleh tuan bgtaw cmne nk buat od asb@od asb?pe syarat nya?

    Reply

  • Daud Awang

    25/04/2013 at 11:26 pm

    memang masih boleh… kalau nak tahu dengan lebih lanjut, boleh menghubungi saya di email daudawang@gmail.com

    Makan gaji pun boleh, takde masalah nak buka lesen perniagaan tu, on paper je, bukan nak buat bisnes btol btol pun :-). Semua on paper je. Bank dah lulus OD, lepas tu lesen perniagaan tutup le.

    Reply

  • Ohyi

    08/01/2013 at 8:15 pm

    Salam
    owh yeke.. ada baca jugak kat maybank2u. tapi sekali imbas.. cuma saya rasa nak buat Sijil ASB yang dah tak boleh kot. anyway thank you..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Highlights
Recent Posts
Instagram Feed