Android Box Kuantan

Android box adalah satu alat berupa kotak kecil dengan perisian android bagi tujuan hiburan multimedia. Antara objektif yang boleh dicapai melalui android box adalah:

1. Menjadikan TV anda sebagai Smart TV – walaupun TV anda tidak dilengkapi dengan ciri Smart TV, android box boleh menukarkan sebaliknya. Tetapi perlu diingatkan TV anda sekurangnya mestilah ada port HDMI, biasanya ada ditulis. TV generasi baru biasanya dilengkapi HDMI port. Smart TV membolehkan anda melakukan banyak perkara di TV seperti anda dapat lakukan di smartphone, contohnya browsing, baca email, chatting, tengok gambar, tengok movie, install app seperti games, etc. HDMI port seperti gambar.

2. Movie tanpa had – menggunakan perisian KODI, rumah anda tidak akan lagi kesunyian. Terdapat berpuluh ribu jenis movie dari yang paling baru hingga yang lama. Perkhidmatan ini dikatakan disediakan secara crowd-source, yang mana content disediakan oleh pengguna seperti anda juga.

3. Menggantikan TV berbayar anda – sekiranya anda sedang menggunakan TV berbayar satellite di negara ini, besar kemungkinan anda boleh menggantikannya dengan kadar yang lebih murah.

4. Menggantikan Skybox atau Openbox yang anda gunakan sekarang.

OK, nampaknya android box ini begitu hebat tapi apa syaratnya?

Syaratnya anda MESTI menggunakan high speed broadband seperti UNIFI atau Streamyx atau se-angkatan dengannya. Kelajuan minima diperlukan adalah 4mbps.

Harga bagi 1 unit android box bergantung kepada model dan specs seperti RAM, ROM & pemprosesan utama dalam range RM250-RM500. Sekiranya anda memerlukan android box ini boleh mesej/whatsapp saya di talian 0199884089.

Prev PostWindows Live Movie Maker not supporting .mp4?
Next PostHyppTV channels, numbers & description

One Comment

  • BAHARUDDIN BIN ABD RAHIM

    May 2, 2022 at 7:57 pm

    Masih ada lg ke android box ni?
    Tlg reply/wa 01111015962

    svgReply

Leave a reply