Pakej CCTV Kuantan

Tiada kompromi untuk perkara-perkara yang melibatkan keselamatan keluarga. Ketakutan yang perlu kita hadapi setiap hari, selain risiko kemalangan jalan raya, adalah risiko kejadian pecah rumah. Terlalu banyak kes yang berlaku.

Apakah CCTV dapat menghalang pecah rumah dari berlaku? Tentu sekali tidak, tetapi sekurang-kurangnya itulah antara usaha yang kita lakukan untuk mempertahankan keselamatan keluarga.

Antara faedah yang boleh diperolehi dari CCTV:

1. Amaran awal sebelum kejadian berlaku.

CCTV yang dilengkapi dengan pengecaman pergerakan (motion detection) sekurang-kurangnya boleh menghantar email atau mengupload gambar/video jika berlaku sebarang pergerakan dalam waktu yang telah ditetapkan, contoh dari pukul 12.00 tengah malam hingga pukul 6.00 pagi.

2. CCTV merekod setiap minit keadaan di rumah

Kombinasi kedudukan kamera di luar dan dalam rumah, dan direkod setiap masa dalam bentuk digital, memberikan keyakinan bahawa setiap benda yang melintas dalam kediaman kita akan direkodkan. Capaian ke DVR boleh dibuat dengan senang dan pencarian dalam waktu yang spesifik juga boleh dibuat.

3. Pemantauan jarak jauh

Jika rumah anda dilengkapi capaian internet, pemantauan keselamatan rumah dari jarak jauh menjadi lebih mudah. Anda boleh melihat apa yang berlaku di rumah melalui smartphone seperti iPhone atau Android.

iView CCTV menyediakan pakej CCTV dengan harga yang berpatutan di sekitar Kuantan. Terdapat juga pakej DIY yang sangat murah tanpa perlu anda membelanjakan ribuan ringgit bagi tujuan ini.

Lawati iView CCTV di sini.

Prev PostHow to exclude whatsapp images from Google auto backup
Next PostInstall VSFTPD on Ubuntu 14.10

Leave a reply